Ալտերնատիվ պրոտեին՝ առողջություն առանց փողզիջումների:

Պրոտավինը դա ալտերնատիվ պրոտեինի լայն տեսականի է, որը հնարավորություն է տալիս վայելել առողջ և համեղ սնունդ շնորհիվ նորագույն տեխնոլոգիաների:

100% բնական բաղադրիչներ

0% կենդանական բաղադրիչներ

Ընտրելով մեր արտադրանքը՝ Դուք կատարում եք քայլ դեպի առողջ ապագա և հոգում եք մեր մոլորակի մասին։

ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ

Մենք ստեղծում ենք ապրանքներ նրանց համար, ովքեր ձգտում են առողջ ապրելակերպի, ովքեր չեն վախենում հաղթահարել խոչընդոտներ և գնալ դեպի հաղթանակ։ Մեր նպատակն է օգնել բոլորին կատարել լավագույն ընտրությունը: Առողջ ընտրությունը մեր փիլիսոփայությունն է:

Պրոտավինը առողջ ապրելակերպի կողմնակիցների և իրենց սննդակարգին հետևողների համար է։ Հարմար է բուսակերներին ու վեգաններին:

Պրոտավինը մշակվել է առաջադեմ տեխնոլոգիաների կիրառմամբ և հեշտությամբ մարսվում է օրգանիզմում։

Մեր արտադրանքը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար:

Պարունակում է՝

ՉԻ Պարունակում՝

ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ

«ԷԿՈ ՍՈԼՅՈՒՇՆ» ՍՊԸ-ում մենք վսահ ենք, որ սնունդը պետք է լինի համեղ և էկոլոգիապես մաքուր, այդ իսկ պատճառով վերահսկում ենք արտադրական ողջ գործընթացը՝ սկսած սնկի ցեղատեսակի սեփական շտամի մշակումից, մինչև առողջ և սննդարար մթերքի արտադրումը:

Երկար տարիների հետազոտությունների և փորձերի շնորհիվ մենք մշակել ենք սնկերի սեփական շտամ: Այս շտամն ընդունակ է ածխաջրերը, ցելյուլոզը և օսլան վերածել պրոտեինի։

Որպես սնուցող միջավայր՝ մենք օգտագործում ենք հացահատիկային մշակաբույսերի ալյուրը (ցորեն, տարեկանի, գարի), ինչպես նաև գինեգործության և ալկոհոլի արտադրության թափոնները՝ նախնական հատուկ մշակումից հետո:

Որպես սնուցող միջավայր՝ մենք օգտագործում ենք հացահատիկային մշակաբույսերի ալյուրը (ցորեն, տարեկանի, գարի), ինչպես նաև գինեգործության և ալկոհոլի արտադրության թափոնները՝ նախնական հատուկ մշակումից հետո:

Մենք հաջողությամբ արտադրում ենք ալտերնատիվ մսի չորս հիմնական բաղադրիչը՝

«ԷԿՈ ՍՈԼՅՈՒՇՆ» ՍՊԸ-ն հավաստագրվել է ԱՄՆ-ի Սննդամթերքի և դեղերի վարչության կողմից (FDA – Food and Drug Administration), ինչը թույլ է տալիս արտադրանքը արտահանել և վաճառել ԱՄՆ-ում։

ԳՈՐԾԸՆԿԵՐՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ

Գործընկերներին հրավիրում ենք իրականացնել «ԱՌՈՂՋ ԸՆՏՐՈՒԹՅՈՒՆ» համատեղ նախագիծը՝

Մենք բաց ենք համագործակցության տարբերակների քննարկման համար:

Հայաստանի Հանրապետությունում մեր արտադրության ծավալների ընդլայնում։

այլ երկրներում ալտերնատիվ պրոտեինի արտադրության գործունեության ծավալում։

why-choose-shape-3-1

ԳՐԵՔ ՄԵԶ

    Альтернативный белок – это белок, который получают НЕ из мяса животных. Это может быть белок из растений или микроорганизмов (микроводоросли, грибы и т.п.). Продукты из альтернативного белка помогают разнообразить ваш рацион и способствует поддержанию необходимого уровня белка в организме. Они полезны и экологичны. Подходят для вегетарианцев и веганов.

    Альтернативное мясо — это продукты, которые имитируют текстуру, цвет, вкус и внешний вид традиционного мяса, но изготавливаются из растительных ингредиентов или микроорганизмов.

    Эти продукты становятся всё более популярными как среди вегетарианцев, так и среди мясоедов, стремящихся сократить потребление животного белка по этическим или экологическим причинам или в оздоровительных целях.

    Аналитики прогнозируют рост рынка альтернативного мяса в ближайшие годы, особенно по мере того, как улучшаются технологии производства. Мясо на основе альтернативного протеина в наши дни является неотъемлемой частью прилавков супермаркетов и меню ресторанов по всему миру.

    Альтернативное мясо — это не просто тренд, это шаг к новому образу жизни.

    Для производства продуктов животного происхождения используется около 83% мировых сельскохозяйственных угодий и происходит от 56 до 58% выбросов метана и закиси азота, при этом обеспечивается только 37% белка и 18% калорий.

    По оценкам экспертов, переход на мясо на основе альтернативных белков к 2035 году:

    • сэкономит около 1 гигатонны CO2-эквивалента, примерно столько же, сколько Япония в настоящее время выбрасывает в год;
    • сэкономит около 39 млрд куб. м. воды, что достаточно для снабжения города Лондон в течение 40 лет;
    • сэкономит около 240 000 кв. км. сельхозугодий для выращивания животных и их кормов, что равно по площади Великобритании;
    • внесет большой вклад в обеспечение продовольственной безопасности и биоразнообразия нашей планеты.

    Каждая порция соуса болоньезе для спагетти, приготовленная на основе альтернативного белка, позволяет избежать такого количества парниковых газов, как новый автомобиль, проехавший 10 км.

    Употребление альтернативного белка снижает факторы риска:

    • сердечно-сосудистых заболеваний;
    • заболеваний, передающихся от животных и птиц человеку.

    Число потребителей альтернативных белков по всему миру растет, поскольку альтернативный белок становится здоровым выбором.

    В 100 гр продукта в зависимости от степени влажности (10%-40%) содержится 35-55 гр белка. Для сравнения в 100 гр говядины содержится 17-22 гр белка.

    Энергетическая ценность в 100 гр продукта 150-170 ккал / 629-712 кДж. Для сравнения энергетическая ценность в 100 гр говядины 180-250 ккал / 755-1 048 кДж.

    Суточная потребность в белке для человека может варьироваться в зависимости от возраста, пола, уровня физической активности и общего состояния здоровья. В общем случае рекомендации Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ) следующие:

    Протавин кусками воспроизводит вкус, цвет и волокнистую структуру традиционного мяса. Каждый кусочек обогащен вкусовыми добавками из натуральных трав и специй, а некоторые продукты содержат натуральные энергетики для дополнительного заряда бодрости

    Наш продукт сочетает в себе питательные качества и насыщенный вкус, готов стать основой ваших любимых блюд

    Линейка продуктов, созданных из высококачественного фарша. Разнообразие вдохновит вас на новые кулинарные открытия. Продукты продаются в замороженном виде, что позволяет сохранять их свежесть, витамины, аминокислоты, макро- и микроэлементы (котлеты, толма, блинчики, хинкали, пельмени и т.п.)

    Продукция из альтернативного белка с различными вкусовыми добавками с использованием натуральных трав и специй, а некоторые продукты содержат натуральные энергетики для дополнительного заряда бодрости

    Сырье для производства альтернативного белка – сухой порошок обеспечивает высокое качество и универсальность для производства альтернативного мяса и других продуктов из альтернативного белка

    Ալտերնատիվ պրոտեինը դա այն պրոտեինն է, որը ՉԻ ստացվում կենդանական մսից, այլ ստացվում է բույսերից կամ միկրոօրգանիզմներից (միկրոջրիմուռներ, սնկեր):

     

    Ալտերնատիվ պրոտեինի ապրանքներն ավելի բազմազան են դարձնում առօրյա սննդակարգը և պահպանում են օրգանիզմում պրոտեին բավարար քանակը:

    Դրանք օգտակար են և էկոլոգիապես մաքուր: Հարմար են բուսակերների և վեգանների համար:

    Ալտերնատիվ միս են անվանում այն ապրանքները, որոնք ունեն ավանդական մսի կառուցվածք, գույն, համ և արտաքին տեսք, սակայն պատրաստված են բուսական ծագման բաղադրիչներից կամ միկրոօրգանիզմներից:

    Այս ապրանքներն ավելի լայն տարածում են գտնում ինչպես բուսակերների, այնպես էլ մսամթերք օգտագործողների այն անձանց շրջանում, ովքեր ձգտում են նվազեցնել կենդանական պրոտեինի օգտագործումը էթիկական, էկոլոգիական կամ առողջական նկատառումներով:

    Առաջիկա տարիներին կանխատեսվում է ալտերնատիվ մսի օգտագործման աճ։

    Ալտերնատիվ միսն այժմ ավելի ու ավելի հաճախ կարող ենք հանդիպել ողջ աշխարհի սուպերմարկետներում և ռեստորանների ճաշացանկում։

    Ալտերնատիվ միսը պարզապես թրենդ չէ, այլ քայլ է դեպի նոր ապրելակերպ։

    Կենդանական սննդի արտադրությունը զբաղեցնում է աշխարհի գյուղատնտեսական հողերի մոտ 83%-ը և արտադրում է մեթանի և ազոտի օքսիդի 56-ից մինչև 58%-ը, մինչդեռ ապահովում է պրոտեինի միայն 37%-ը և կալորիաների 18%-ը:

    Ըստ փորձագետների՝ ալտերնատիվ պրոտեինի վրա հիմնված մսի անցումը մինչև 2035թ.՝

    – կխնայի մոտ 1 գիգատոն CO2 համարժեք, մոտավորապես նույնքան, որքան Ճապոնիան ներկայումս արտանետում է տարեկան;

    – կխնայի մոտ 39 մլրդ խմ. մ ջուր, որը բավական է 40 տարի Լոնդոն քաղաքին մատակարարելու համար;

    – կխնայի մոտ 240000 քառ. կմ. գյուղատնտեսական հողատարածք կենդանիների և նրանց կերերի աճեցման համար, որն իր տարածքով հավասար է Մեծ Բրիտանիային.

    – մեծ ներդրում կունենա մեր մոլորակի անվտանգության և կենսաբազմազանության ապահովման գործում։

    Սպագետի բոլոնեզի սոուսի յուրաքանչյուր չափաբաժին, որը պատրաստված է ալտերնատիվ պրոտեինով, խնայում է այնքան ջերմոցային գազ, որքան նոր մեքենան, որը ընթանում է 10 կմ:

    Ալտերնատիվ պրոտեինի օգտագործումը նվազեցնում է հետևյալ ռիսկի գործոնները՝

    – սրտանոթային հիվանդություններ

    – կենդանիներից և թռչուններից մարդուն փոխանցվող հիվանդություններ։

    Աշխարհում ալտերնատիվ պրոտեինի սպառողների թիվը օրեցօր աճում է, քանի որ ալտերնատիվ պրոտեինը դառնում է ապրելակերպ:

    100 գրամ արտադրանքը, կախված խոնավության աստիճանից (10%-40%), պարունակում է 35-55 գրամ պրոտեին։

    Համեմատության համար նշենք, որ 100 գ տավարի միսը պարունակում է 17-22 գ պրոտեին։

    100 գ էներգետիկ արժեքը՝  150-170 կկալ / 629-712 կՋ։

    Համեմատության համար նշենք, որ 100 գ տավարի մսի էներգետիկ արժեքը կազմում է 180-250 կկալ / 755-1048 կՋ։

    Պրոտեինի օրական պահանջարկը տարբեր է՝ կախված անձի տարիքից, սեռից, ֆիզիկական ակտիվության մակարդակից և ընդհանուր առողջական վիճակից:

    Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության առաջարկությունները հետևյալն են՝

    Պրոտավինի կտորները վերարտադրում են ավանդական մսի համը, գույնը և մանրաթելային կառուցվածքը: Յուրաքանչյուր կտոր համեմված է բնական խոտաբույսերով և համեմունքներով, իսկ որոշ ապրանքներ պարունակում են բնական էներգետիկ հավելումներ՝ լրացուցիչ էներգիայի համար:

    Ալտերնատիվ մսի ֆարշը համատեղում է սննդային օգտակար հատկությունները և հարուստ համը և կդառնա ձեր սիրելի ուտեստների հիմքը։

    Բարձրորակ ապրանքներ, որոնք Ձեզ կոգեշնչեն խոհարարական նոր բացահայտումների:

    Տեսականին վաճառվում է սառեցված վիճակում, ինչը թույլ է տալիս պահպանել դրա թարմությունը, վիտամինները, ամինաթթուները, մակրո և միկրոէլեմենտները (կոտլետներ, տոլմա, նրբաբլիթներ, խինկալի, պելմենիներ և այլն):

    Մեր տեսականիում օգտագործվում են բացառապես բնական խոտաբույսեր և համեմունքներ, իսկ որոշ ապրանքներ պարունակում են բնական էներգետիկ հավելումներ՝ լրացուցիչ էներգիայի համար:

    Ալտերնատիվ պրոտեինի հումք՝ չոր փոշի, որը նախատեսված է ալտերնատիվ մսի և ալտերնատիվ պրոտեինի ապրանքների լայն տեսականու արտադրության համար։